Bejelentés


Buda barlangjai teljesítménytúra


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Lezajlott esemény. Kérjük látogasd meg az aktuális túra kiírásunkat, melyet távonként lebontva külön oldalakon találsz a menüben.

 

Köszönjük az együtt működést a

 

 • Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatóságnak
 • Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságának
 • Pilisi Parkedőnek
 • Vidékfejlesztési Minisztérium - Barlangvédelmi és Ökoturisztikai Osztályának
 • Barlangüzemnek
 • Stieber Józsefnek

 

 

És nem utolsó sorban köszönjük a rendezésben résztvevő minden tagunknak az önzetlen segítségét.

 

 

I. Buda barlangjai teljesítménytúra kiírás

 

Célunk a Budai-hegység turista útvonalai mentén elhelyezkedő barlangok bemutatása - a teljesség igénye nélkül, hogy mindenki lássa, mi is van a lába alatt, ahol rendszeresen rója a kilométerek. Nem tudunk minden barlangba mindenkinek betekintési lehetőséget adni, de minden barlang egyben ellenőrzőpontként is funkcionál, ill. minden barlangnál elhelyezünk egy-egy rövid, képekkel illusztrált tájékoztató anyagot.

Az első ismertető a rajtból kifele lesz olvasható.

 

Megkérjük gyors lábú sporttársainkat, hogy a rajtidő végét részesítsék előnybe, mert az ellenőrzőpontok nem nyitnak korábban és a sietés miatti pontkihagyást nem tekintjük igazoltnak.


Kérjük, látogasd meg "Barlangok" oldalunkat, ahol információkat találsz az érintett barlangokról.

 

Kérjük látogasd meg a "Hasznos információk" oldalunkat, ahol a túrával és a szolgáltatással kapcsolatos infókat találsz.

 

Időpont: 2013.06.08.

Helyszín: Szemlőhegyi-barlang tanösvény

1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

 

Buda barlangjai 40

 

38,7 km/~1496 m szint

 

Szemlőhegyi-bg -> Józsefhegyi-bg/kilátó -> Ferenchegyi-bg -> Árpád-kilátó -> Határnyereg -> Remete-bg -> Solymár Ördöglyuk -> Rózsika-forrás -> Táborhegyi-bg -> Mátyáshegyi-bg -> Pálvölgyi-bg -> Szemlőhegyi-bg

 

Rajt: 7:00 – 8:00

Szintidő: cél 18:00-kor bezár

Nevezési díj: 1000.-

 

Vízvételezési lehetőség: Szemlőhegyi-bg, Görgényi úti parkoló (~5,7 km), Hűvösvölgy (~ 8,8 km),K+ elágazás (~35,0 km), Pálvölgyi-bg (~37,5 km)

 

 

Buda barlangjai 30

 

31,79 km/~1253 m szint

 

Szemlőhegyi-bg -> Józsefhegyi-bg/kilátó -> Ferenchegyi-bg -> Árpád-kilátó -> Határnyereg -> Remete-bg -> K-/K+ elágazás -> Rózsika-forrás -> Táborhegyi-bg -> Mátyáshegyi-bg -> Pálvölgyi-bg -> Szemlőhegyi-bg

 

Rajt: 7:00 – 9:00

Szintidő: cél 18:00-kor bezár

Nevezési díj: 1000.-

 

Vízvételezési lehetőség: Szemlőhegyi-bg, Görgényi úti parkoló (~5,7 km), Hűvösvölgy (~ 8,8 km),K+ elágazás (~26,9 km), Pálvölgyi-bg (~29,4 km)

 

 

Buda barlangjai 15

13,6 km/493 m szint


Szemlőhegyi-bg -> Józsefhegyi-bg/kilátó -> Ferenchegyi-bg -> Árpád-kilátó -> Határnyereg -> Mátyáshegyi-bg -> Pálvölgyi-bg -> Szemlőhegyi-bg

Rajt: 7:00 – 10:00

Szintidő: nincs, de 16:00-ig be kell érni

Nevezési díj: 1000.-

 

Vízvételezési lehetőség: Szemlőhegyi-bg, Görgényi úti parkoló (~5,7 km), Fenyőgyöngye (~9,5 km);  K+ elágazás (~10,0 km), Pálvölgyi-bg (~12,5 km)

 

Megjegyzés az útvonalhoz:

 • minden táv első ~ 4 km-e (- eléréséig) és az utolsó ~ 2 km (Ω -től) betonúton halad a város területén. A Ω-re rátérve a Mátyáshegyi úton járda nincs a Mátyáshegyi-barlangig (sorompónál térjünk be a földútra). Kérünk mindenkit, hogy a városi szakaszokon fokozottan figyeljen az útszélén haladás, ill. az átkelések során!

 

Mindkét távhoz:

 • A két táv egymás után teljesíthető, de indulni rajtidőn belül lehet. Az ellenőrzőpontok a meghirdetett időpontoknak megfelelően zárnak!
 • A táv és a szint a barlangokba való bemenetelt nem tartalmazza.
 • Solymári Ördöglyuk kísérővel látogatható – sisakot, lámpát osztunk. 14 év alatti induló csak szülői kísérettel mehet le!
 • Mátyáshegyi-barlang: részletek a "Mátyáshegyi-barlang" menü alatt
 • Pálvölgyi-barlang kőfejtője szabadon látogatható bárki számára, de tervezünk vezetett  sétákat, melyek időpontját a rajtban ill. a Mátyáshegyi ep-nél tesszük közzé.
 • A Pálvölgyi-kőfejtőjében 17:00 után senki sem tartózkodhat!
 • A Pálvölgyi-kőfejtőjében a reggeli óráktól rendezvény előkészület lesz, ezért kérünk mindenkit, hogy vegye ezt figyelembe.
 • A Remete-, és a Táborhegyi-barlangok szabadon látogathatóak, de elemlámpa szükséges, melyről mindenki maga gondoskodik.
 • A barlangokban az átlaghőmérséklet 10-14°C. Javasoljuk, hogy felsőt mindenki hozzon magával.
 • A szervezett programokon várakozási idő lehetséges.

 

Az ellenőrzőpontokon túravezetők segítik a részvevőket – a nyitott barlangoknál is! A túravezetők utasításait mindenki maximálisan köteles betartani. Aki nem teszi, azt a túravezető saját hatáskörében azonnali hatállyal kizárhatja a programból, ill. megtilthatja a barlangba való bemenetelt.

 

 

A túra útvonala, a barlangok és azok külső környezete különböző fokozatú természetvédelmi terület. A túra útvonala egy rövid szakaszt leszámítva kijelölt turista úton halad. Említett rövid szakasz ki lesz szalagozva. Kérünk  mindenkit, hogy a kijelölt útról ne térjen le és a szalagokat se távolítsa el!

 

A versenyközpont helyszíne az érvényes szabályozás alapján Természetvédelmi terület. Ezért mindenkitől fokozott figyelmet kérünk – taposási károk ill.  a parkban található tárgyak, a játszótér, és a barlangász emlékhely megóvása -; továbbá megkérünk mindenkit, hogy ne szemeteljen – a tanösvényen több helyen van kihelyezett szemetes, ill. általunk is kerülnek még kihelyezésre!

 

A túra megrendezéséhez is több hatóság engedélyét kellett beszereznünk, ezért kérjük a fent leírtak betartását. A Parkerdő és a Nemzeti Park őrszolgálata az útvonalon és a barlangoknál ellenőrzést tarthat. Akit a szóbeli figyelmeztetésen felül megbüntetnek, a bírságot magának kell fizetnie, a szervezőkre át nem hárítható.

 

A túrán mindenki saját felelősségére indul, a szervezőktől semmilyen jogcímen kártérítés nem kérhető.

 

Saját nyitvatartási idejükben büfé üzemel: Szemlőhegyi-bg, Pálvölgyi-bg, Muflon itató

 

Mosdó használható a Szemlőhegyi-, és a Pálvölgyi-barlangokban.

 

Túrát követő időszakban (06.09 – 07.31)

 • A DINPI jóvoltából 200 fő kedvezményesen látogathatja a Szemlőhegyi-, és a Pálvölgyi-barlangokat. Amennyiben a túra résztvevőinek a száma meghaladja ezt a létszámot, úgy „zsákbamacska” módszerrel kerülnek kiosztásra a belépők.

Túrát követő időszakban (06.09 – 08.31)

 • oklevél vagy itiner bemutatásával kedvezményes belépő váltható overallos barlangtúrára. Erről részletek ill. jelentkezés a  www.barlangaszat.hu oldalon.

 

A túra minden távja elszámolható a Budapest Kupában!

Poharat vagy kulacsot mindenki hozzon magával, mert eldobható poharakat nem osztunk - sem a célban, sem útközben!

Térkép: Budapest és Budai-hegység

A táv és szint adatok "runkeeper" alkalmazással lettek lemérve.

 

Parkolás a Szemlőhegyi-bg közelében:

A barlang mindkét oldalán csak néhány parkoló van. A környező utcákban az út szélén díjmentesen lehet parkolni. VAGY:

a rajthelytől 800 m-rel feljebb található Pálvölgyi-Mátyáshegyi-bg-nál nagy parkoló áll rendelkezésre, szintén díjmentes.

 

Szemlőhegyi-bg megközelítése BKV-val:

 • Nyugati tér felől: 91 & 291-es buszokkal a "Pusztaszeri út"-ig; onnan lefele kb 700 m gyalog. - megáll a Margit-híd budai hídfőjénél
 • Széll K. tér felől: 91-es busszal a "Pusztaszeri út"-ig, onnan lefele kb 700 m. gyalog. - megáll a Margit-híd budai hídfőjénél
 • Zugliget felől: 291-es busszal a "Pusztaszeri út"-ig onnan lefele kb 700 m. gyalog.
 • Árpád-hídtól/Hűvösvölgy felől: 29-es busszal a "Szemlőhegyi-barlang"-ig
 • Kolozsi térről: 111-es busszal "Szemlőhegyi-barlang" megállóig

Várunk mindenkit szeretettel.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!